A meggy csodálatos élete!

2016.10.18 00:00
A meggy talán kevésbé népszerű, mint az eper vagy a ropogós cseresznye, mégis érdemes előnyben részesítened ezt a gyümölcsöt is, hiszen számtalan jótékony hatással rendelkezik. Bár kissé savanyú, de egészséges éppen ezért érdemes ezt a gyümölcsöt is bevonnod a mindennapok során fogyasztott gyümölcsök sorába.
A meggy azért képes szinte bárhol megélni, mert meglepően igénytelen növény! Az érett gyümölcs számos kedvező hatása közt találjuk a jelentős kalcium-, kálium-, magnézium- és vas-tartalmát. A benne található A és C, illetve a B vitaminok valamennyi fajtánál megtalálhatóak.
A meggy méregtelenítő hatású, mely főleg a máj-, a vese- és a vér tisztítását segíti elő. Vízhajtóként több évszázada szerepel a különböző gyógynövénykönyvekben, s mindemellett a száráből pedig gyógyteát készítenek. Számos gyógyító hatása ismert és bizonyított: kedvezően befolyásolja a vérnyomás- és szívritmus-elégtelenséget. Jó hatással van az idegek működésére, tisztító hatásai miatt nagyszerű ellenszere a köszvénynek, stabilizálja az időskorban fellépő hormoningadozást és annak negatív következményeit, hatékonyan gyógyítja a szájbetegségeket, erősíti a laza fogazatot.
Lehet belőlle szörpöt, befőttet, lekvárt készítteni. Én a mai nap meggyes pitét készítettem. ;)))))